Valeriu Gheorghita: Vaccinul AstraZeneca Schimbat cu Pfizer in multe Centre

0

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare impotriva Coronavirus, a anuntat astazi ca in foarte multe centre de vaccinare in care se foloseste serul AstraZeneca urmeaza sa fie folosit cel al Pfizer incepand cu data de 8 mai.

Valeriu Gheorghita spune ca vor mai ramane centre de vaccinare cu ser AstraZeneca pentru cei care vor mai dori sa fie imunizati cu acest tip de vaccin, dar se pare ca serul de la Pfizer urmeaza sa fie folosit cu preponderenta pentru imunizarea oamenilor.

“Așa cum am anunțat în cursul zilei de ieri, începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele se pot prezenta direct la centrele de vaccinare pentru vaccinare și, de asemenea, am discutat câteva aspecte referitoare la schimbarea tipului de vaccin în centrele de vaccinare cu AstraZeneca. Foarte probabil că majoritatea centrelor de vaccinare care au vaccin de la compania AstraZeneca vor avea alocat, începând de sâmbătă, vaccin de la compania Pfizer, unde avem un număr suficient de doze încât să putem acoperi necesarul din aceste centre.

Urmează ca până mâine să primim din partea Direcțiilor de Sănătate Publică care sunt centrele care primesc vaccin de la AstraZeneca care vor rămâne în activitate în fiecare județ, în funcție de nivelul de adresabilitate. Aș menționa faptul că în toate centrele de vaccinare cu AstraZeneca unde s-a început activitatea de vaccinare, ea se va continua pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate, și în fiecare județ va exista cel puțin un centru de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca, preferabil în orașe, în municipii, pentru a da posibilitatea tuturor celor care doresc să se vaccineze cu acest tip de vaccin să se poată vaccina.”