Orange: Anunt Oficial, ce a Lansat Gratuit pentru Clienti

Orange discutii

Orange isi surprinde iar clientii din Romania cu o veste grozava, iar asta pentru ca a decis sa lanseze gratuit pentru ei ceva ce unii asteptau de ceva vreme in tara noastra. Mai exact, cei de la Orange au decis sa lanseze Chat Messages, adica au implementat suport pentru RCS pentru utilizatorii Android, asa ca ei au acum in sfarsit in aplicatia Messages a sistemului de operare posibilitatea de a comunica asa cum comunica utilizatorii iPhone prin iMessage.

Orange ar putea fi primul operator de telecomunicatii din Romania care lanseaza acest sistem gratuit pentru clientii sai, iar asta pentru ca de la alte companii n-am vazut mesaje de acest gen. Multumita functiei Chat din aplicatia Messages a Android, orice utilizator poate trimite mesaje text, sau multimedia, la fel cum o face si prin aplicatiile de mesagerie, totul multumita faptului ca Orange a implementat suport pentru RCS in reteaua sa.

Orange: Anunt Oficial, ce a Lansat Gratuit pentru Clienti

Orange spune ca ofera gratuit acest sistem deoarece el este oricum disponibil gratuit in toata lumea in baza modului in care a fost gandit de catre compania Google pentru a fi oferit oamenilor. Google a decis sa ofere acest sistem in aplicatia Mesages dupa ani de zile in care n-a avut o alternativa viabila pentru iMessage, si in care oamenii au cerut-o, astfel ca Orange ofera si in Romania ceva ce in alte tari exista de ceva vreme deja.

Orange explica pe website-ul sau ca toti cei care vor sa profite de acest sistem ar trebui sa descarce in telefoanele Android aplicatia Messages pe care Google o distribuie in Google Play Store. Dupa instalarea ei, ar trebui sa vedeti optiunea de activare a acestui sistem, iar din acel moment il puteti folosi fara probleme, sau restrictii, in oricare dintre telefoanele voastre cu sistem de operare Android, asa ca n-ar trebui sa aveti probleme cu asta.

Orange spune ca e nevoie totusi ca telefonul vostru sa fie compatibil cu sistemul RCS, mentionand ca in cazul celor de la Samsung e nevoie de minim Android 4.4 KitKat, sau 7.0 Nougat.