Telekom: Oficial, Avertismentul pentru Milioane de Clienti

Telekom strainatate

Telekom este unul dintre cei mai mari si mai importanti operatori de telecomunicatii din Romania, cel putin pana in toamna, cand isi va vinde divizia de servicii fixe catre Orange. Pana atunci, Telekom trebuie sa aiba grija de milioane de clienti din toata tara, iar pentru ei are o atentionare extrem de serioasa despre care oricine ar trebui sa stie chiar acum pentru ca din cauza ei puteti sa ajungeti sa primiti facturi foarte mari, fara sa stiti.

Telekom ii atentioneaza pe clientii sai din toata Romania in legatura cu faptul ca o problema extrem de serioasa ii poate afecta, iar asta din cauza unei metode de fraudare cunoscuta cu denumirea “wangiri”. Telekom o descrie ca o metoda de frauda prin care oamenii primesc “bip-uri” de la numere necunoscute care au menirea de a ii tenta sa sune inapoi pentru a afla de ce au fost apelati, in general fiind folosite numere internationale.

Telekom: Oficial, Avertismentul pentru Milioane de Clienti

Telkom spune ca oamenii care raspund atunci cand ii sunam dupa ce primim “bip” incearca sa ne convinga sa participam la anumite concursuri cu premii mari in bani, scopul lor fiind de a lungi apelurile cat mai mult. Numerele de telefon de pe care suna aceste persoane sunt unele cu suprataxe, astfel ca fiecare minut de convorbire poate costa chiar si cativa euro, iar cei de la Telekom ne avertizeaza sa fim foarte atenti si sa nu apelam numere internationale necunoscute.

Telekom ne atrage atentia asupra faptului ca ar trebui sa acordam o importanta sporita componentei numerelor internationale care ne apeleaza, dar nu se afla in agenda noastra de contacte. Mai exact, ni se recomanda sa nu apelam orice nu are un prefix de Romania pentru ca exista sansa sa fie vorba despre un numar cu suprataxa care ne-ar putea creste substantial factura, iar in aceasta situatie Telekom nu ne-ar prea putea ajuta prea mult.

Telekom vine cu aceasta recomandare pentru ca probabil au existat destui romani care au fost pacaliti de metodele acestea de fraudare, si probabil multi au avut facturi mari de platit din cauza lor.