Valeriu Gheorghita: Vaccinare va Ramane Gratuita in Continuare

Valeriu Gheorghita, presedintele CNCAV, a declarat ca vaccinarea va ramane gratuita in continuare in Romania, ceva ce desigur ca trebuie sa ramana neschimbat pentru ca eliminarea gratuitatii va tine si mai multi oameni departe de vaccinuri.

Valeriu Gheorghita reitereaza ceea ce a spus Guvernul Romaniei, prin vocea prim-ministrului, chiar zilele trecute, astfel ca toti cei care vor dori sa se vaccineze, cel putin in 2021, vor putea in continuare sa o faca fara sa plateasca vreun ban.

“Valeriu Gheorghiţă: Campania de vaccinare actuală are niște principii foarte clare și unul dintre ele este faptul că vaccinarea este gratuită și este un aspect care este valabil în toate țările în care se organizează campania de vaccinare. În momentul de față nu s-a pus problema de a schimba actuala strategie de vaccinare, însă, peste ani de zile, nu știm, evident, și vaccinarea împotriva COVID-19 cu siguranță va face parte din programul național de vaccinare al fiecărei țări în parte, identificându-se poate anumite grupe populaționale la risc, să dezvolte forme severe, mai departe politicile de sănătate vor fi elaborate de fiecare țară în parte. Nu au ajuns discuțiile până la acel nivel.”