Valeriu Gheorghita: Decizia Neinteleasa de Coordonatorul CNCAV

Valeriu Gheorghita Decizia Neinteleasa Coordonatorul CNCAV

Valeriu Gheorghita este coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, el afirmand in cursul zilei de ieri ca nu intelege decizia parintilor de a nu isi vaccina copiii pentru a preveni imbolnavirea, mai ales ca au fost peste 20.000 de imbolnaviri si zeci de decese.

Valeriu Gheorghita face aceasta afirmatie dupa ce a fost deschisa posibilitatea de vaccinare pentru copii in Romania, si 5100 de copii cu varste cuprinse intre 12 – 15 ani au fost deja imunizati impotriva Coronavirus in toata tara pana in acest moment.

“Este foarte greu sa vorbesti despre copii in termeni simpli, pentru ca ei reprezinta viitorul nostru si ei, la randul lor, asteapta de la noi lucruri marete, ei se uita la noi ca la Dumnezeu si tocmai de aceea responsabilitatea noastra pentru deciziile noastre, ca adulti, este foarte mare.

Tocmai de aceea imi este greu sa-mi explic cum putem sa nu prevenim anumite boli infectioase care sunt prevenibile prin vaccinare, sa avem inca decese din cauza rujeolei si va dau exemplul ultimilor ani: in cadrul epidemiei de rujeola au fost peste 20 de mii de copii care au fost infectati, peste 64 de decese, toate aparute la copiii nevaccinati.”