WhatsApp: Secretul din Telefoane de care Oamenii Nu Stiau

WhatsApp indicatorWhatsApp indicator

WhatsApp este folosita lunar de peste 2 miliarde de persoane din intreaga lume, o cifra cu adevarat impresionanta din toate punctele de vedere, insa ea are si o serie de secrete destul de importante. Mai exact, in 2020 cei de la WhatsApp au decis sa implementeze in aplicatia de mesagerie o functie care limiteaza retrimiterea unui mesaj de maxim 5 ori, dar il si marcheaza cu o iconita speciala pentru ca lumea sa stie ca acel mesaj este unul redistribuit “in masa”.

WhatsApp se lauda cu faptul ca mesageria este criptata total in serverele sale, deci in mod teoretic nu ar putea sti cand un mesaj e retrimis de mai multe ori, insa un secret explicat acum ne spune cum afla ce se intampla. Conform unui leaker care urmareste evolutia WhatsApp si secretele din aplicatie, se pare ca mesajele retrimise prin platforma companiei americane au atasat un indicator special care se modifica de fiecare data ca un mesaj este retrimis de cineva.

WhatsApp: Secretul din Telefoane de care Oamenii Nu Stiau

WhatsApp monitorizeaza schimbarile pentru acel indicator, si cand ajunge la concluzia ca mesajul a fost redistribuit deja de 5 ori, il marcheaza ca unul redistribuit in masa, si opreste redistributia sa. Masura aceasta a fost luata pentru a opri raspandirea de stiri false, ea fiind intarita dupa aparitia pandemiei de Coronavirus, cand a inceput o adevarata frenezie de dezinformare, iar WhatsApp era folosita pentru a trimtie aceste informatii neadevarate peste tot in lume.

WhatsApp urmareste practic mesajele prin cel putin acest indicator care ii spune daca un mesaj a fost redistribuit de mai multe ori, insa cel mai probabil mai are si altii pe care-i foloseste pentru a monitoriza conversatiile. Cei de la WhatsApp sunt recunoscuti pentru faptul ca urmaresc multe dintre miscarile facute de catre utilizatori in aplicatie, iar asta pentru ca asa e politica Facebook in ceea ce priveste aplicatiile proprii, deci acum stim si cum sunt monitorizate mesajele.

WhatsApp nu va renunta la aceasta practica pentru ca nu poate sti altfel cum sa clasifice mesajele cand sunt redistribuite prea des, dar teoretic nu stie ce contine un mesaj de acest gen, sau cine l-a re/distribuit.