167.200 de Doze de Vaccin AstraZeneca Ajung in Romania Azi

0

167.200 de Doze de Vaccin AstraZeneca Ajung in Romania Azi

167.200 de doze de vaccin AstraZeneca impotriva Coronavirus ajung in Romania astazi, insa vorbim despre un numar mare de doze ale unui vaccin pe care romanii nu-l mai prea vor in momentul de fata, numarul celor imunizati cu el scazand simtitor.

“O nouă tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) soseşte în ţară 167.200 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge mâine, 15 iunie, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, conform unui comunicat de presă.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului “Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.998.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 828.503 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.”