Orange: Alerta de Ultima Ora Emisa Clientilor din Romania

Orange mesagerie

Orange a emis o foarte importanta alerta de ultima ora pentru toti clientii sai din toata Romania, si este foarte important sa fiti extrem de atenti la ceea ce spune operatorul de telecomunicatii chiar acum. Cei de la Orange le vorbesc tuturor clientilor din toata Romania despre faptul ca o noua campanie de tip phishing este in plina desfasurare, aceasta avand o metoda de afac usor diferita fata de cea care a fost folosita la inceputul acestei luni.

Orange prezinta mai jos noua metoda prin care romanii sunt vizati de catre hackeri prin acest nou atac, iar daca acum vreo 2 saptamani li se spunea ca au colete de primit, acum li se spune ca au mesaje vocale necitite. La fel ca si data trecuta, noul mesaj pe care Orange il prezinta ca fiind folosit in atacul ce-i vizeaza pe romani le cere acestora sa instaleze o aplicatie speciala pentru a putea asculta mesajul vocal pe care l-au primit de la “cineva”.

Orange: Alerta de Ultima Ora Emisa Clientilor din Romania

Orange spune ca acea aplicatie este de fapt una care le infecteaza telfeoanele, ea trebuind instalata dintr-o sursa terta, nu din Google Play Store, astfel ca aici e pericolul cel mai mare. Instaleaza de aplicatii din afara Google Play Store e o metoda sigura de a va infecta telefoanele Android, asa ca Orange recomanda evitarea acestui proces pentru ca doar asa puteti sa va feriti de probleme de acest gen, care apar de obicei din vina utilizatorilor.

Orange spune ca nu le solicita vreodata clientilor sai sa instaleze din surse terte aplicatii pentru a asculta mesaje vocale, sau pentru a face altceva, aplicatiile sale fiind distribuite prin surse oficiale. Cei de la Orange incearca sa ii avertizeze pe romani sa aiba foarte mare grija cu mesajele de acest gen si sa ignore orice fel de cereri similare pentru a nu risca sa aiba datele furate, iar de aici hackerii sa mearga si mai departe, si sa le fure in final banii.

Orange ofera si cateva sugestii pentru a incerca sa va dezinfectati telefoanele in cazul in care ele se infecteaza din cauza unui atac de acest gen, asa ca puteti avea foarte rapid si o solutie pentru problema.