Valeriu Gheorghita: In 10 Zile Expira Zeci de Mii de Doze AstraZeneca

Valeriu Gheorghita 10 Zile Expira Zeci Mii Doze AstraZeneca

Valeriu Gheorghita a facut astazi nu anunt surprinzator cand a zis ca zeci de mii de doze de vaccin AstraZeneca vor expira in Romania din cauza lipsei dorintei de vaccinare din partea romanilor, iar asta e desigur o veste foarte proasta, din pacate.

Valeriu Gheorghita spune ca dozele ar trebui donate, sau revandute, catre tarile in care exista oameni dornici sa se imunizeze inclusiv cu vaccinul AstraZeneca pentru ca ele sa nu expire si zeci de mii de oameni sa ramana fara protectie impotriva virusului.

„Noi încercăm să distribuim – ele sunt de fapt doze care se regăsesc la nivelul direcțiilor de sănătate publică, în centrele regionale de depozitare și în centrele de vaccinare. Sunt doze care au fost distribuite cu mult timp în urmă, însă ca urmare a scăderii importante a numărului de persoane care se vaccinează cu acest vaccin, evident că aceste doze au un risc de a ieși din termenul de valabilitate în perioada următoare. Tocmai de aceea, pentru noi este important la acest moment să creștem capacitatea de stocare, dar, pe de altă parte, să evităm să iasă din valabilitate aceste doze. a declarat Valeriu Gheorghita la DIGI 24.”