DSU Romania: Anuntul de Ultima Ora pentru Milioane de Romani

0

DSU Romania fenomene extreme pregatire

DSU, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, are un anunt de ultima ora pentru milioane de romani din toata tara si le spune unde pot invata cum sa se protejeze impotriva fenomenelor extreme care au loc in aceasta perioada in toata tara.

DSU le cere romanilor sa mearga in platforma sa online cu informatii despre modul in care romanii se pot pregati pentru asemenea tipuri de fenomene extreme, si ar fi bine sa va uitati la ceea ce scrie acolo pentru a sti cum sa va protejati.

“Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență FII PREGĂTIT și consultă ghidurile special create pentru a afla cum te poți proteja în diverse situații de urgență, generate de fenomene meteo extreme.
COD GALBEN
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 12:00
– 26 iunie, ora 23:00
Zone afectate: toată țara
În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va extinde astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.
COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: vijelii puternice, grindină, cantități de apă importante Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 14:00 – 26 iunie, ora 06:00
În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.
Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp.”