Guvernul Romaniei: Cerere catre AstraZeneca privind Valabilitatea Vaccinurilor

Guvernul Romaniei cerere astrazeneca valabilitate

Guvernul Romaniei a facut o cerere importanta catre AstraZeneca si vrea o prelungire a perioadei de valabilitate pentru vaccinul pe care romanii il evita de ceva vreme, peste 40.000 de doze fiind carantinate recent pentrua  nu fi inca distruse de catre autoritati.

Guvernul Romaniei cere o prelungire a perioadei de valabilitate asa cum si Canada a cerut acelasi lucrua cum cateva saptamani, doar ca acolo a fost vorba de 30 de zile, in timp ce Romania cere 90, dar ramane de vazut in ce conditii se va oferi, sau nu, aceasta extensie.

“Ca atare, aceste doze sunt carantinate, ele nu sunt distruse și dacă, în perioada următoare, producătorul ne pune la dispoziție date care să certifice o stabilitate pe termen lung sau mai lungă de 6 luni, date care să fie autorizate de Agenția de Reglementare Europeană, de Agenția Europeană a Medicamentului și în baza recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, este foarte posibil să avem această prelungire a perioadei de valabilitate. Tocmai de aceea, am preferat să carantinăm dozele, să nu le distrugem. Dacă datele vor fi suficient de elocvente încât să arate o stabilitate dincolo de 6 luni, atunci sigur vom acționa în consecință.”