Huawei: Anuntul care a Uluit Milioane de Fani si Nu Numai

Huawei Nokia

Huawei continua sa fie in centrul atentiei chiar daca nu mai este unul dintre cei mai mari producatori de telefoane din intreaga lume, compania fiind una extrem de importanta in continuare. Zilele trecute a aparut un zvon conform caruia Huawei si Nokia ar urma sa ajunga la un acord pentru ca telefoanele producatorului finlandez sa foloseasca sistemul de operare dezvoltat de catre compania chinezeasca, ceva care a uluit pe toata lumea din multe puncte de vedere.

Huawei are foarte multi fani in intreaga lume si nu doar ei au fost extrem de surprinsi de ceea ce a fost anuntat de catre presa internationala, vestea venind ca o “bomba” pentru multa lume. Din pacate, vestea nu s-a dovedit a fi adevarata, iar asta pentru ca Nokia nu va folosi Harmony OS in telefoanele sale, nici macar in cele vandute doar in China, astfel ca desi ideea in sine este una extrem de interesanta, si sigur ar fi beneficiat finlandezii de pe urma ei, se pare ca nu se va intampla ceva.

Huawei: Anuntul care a Uluit Milioane de Fani si Nu Numai

Huawei ar fi avut sistemul de operare Harmony OS implementat in Nokia X60 de catre compania finlandeza HMD, iar modelul acesta ar fi urmat sa fie vandut exclusiv in China, cu specificatii de top. Deocamdata atat Huawei, cat si Nokia, au negat ca asta se va intampla, dar n-ar fi prima oara cand doua companii neaga o colaborare importanta pentru ca in final sa decida sa colaboreze pentru a aduce pe piata exact ceea ce a fost anuntat de zvonuri.

Huawei ar fi deasemenea in discutii cu alti producatori din China pentru a-si aduce sistemul de operare in telefoanele lor, cei de la Xiaomi, OPPO, Vivo, etc, fiind aparent interesati de el. Harmony OS este, pana la urma, doar un Android usor modificat de catre Huawei pentru a continua sa le ofere clientilor doar cele mai bune functii posibile pentru folosirea de zi cu zi, dar la baza sta totusi faptul ca un sistem de operare complet nou este foarte greu de facut “de la zero”.

Huawei spera ca Harmony OS sa devina un sistem de operare important la nivel global, insa fara colaborari cu producatori mai mari de telefoane mobile, obiectivul e unul greu de realizat.