Guvernul Romaniei: A Treia Doza de Vaccin Nu se Administreaza Nici la Cerere

0

Guvernul Romaniei treia doza vaccin administreaza cerere

Guvernul Romaniei a prezentat o poveste ciudata de la Cluj-Napoca in care un barbat s-a prezentat la un centru de vaccinare drive through pentru a fi vaccinat cu a treia doza de vaccin, ceea ce inca nu e recomandat, sau posibil, conform informatiilor oficiale.

“A mai trecut o săptămână la Drive Through Cluj-Napoca. După căldurile din săptămâna precedentă a venit o vreme… capricioasă.
Capricios e de fapt un cuvânt nefericit, sinonim cu surprinzător, și ceva toane plus o alterare de frumos și “nefrumos”.
Săptămâna ce a trecut a adus cei mai frumoși nori, pe cerul Clujului, pe care i-am văzut în ultima decadă: nori nervoși, nori pufoși, nori voluptoși, gri, albaștri, albi… Și parca așa, cum au fost norii, au fost și oamenii… surprinzători.
Unii vin să se vaccineze cu gândul la vacanță, mai uită actele acasă, mai uită bunica acasă, pe care doresc să o aducă la rapel, din astea…
Unii însă exagerează cu dorința de vaccinare sau decid să amestece vaccinurile, stabilind ei propria schemă că așa au auzit la TV că se întâmplă în alte țări.
Zilele trecute ajunge în dreptul standului un domn, singur în mașină, cam la 50 de ani, amabil în prima faza. Dă buletinul și formularul medicului. Medicul îl întreabă dacă e rapel sau doza 1. El răspunde, a treia doza și zâmbește. Medicul zâmbește și el (credea că omul glumește, am stabilit că a fost o săptămână capricioasă). Sunt duse actele la verificat.
Din cort, Alex strigă: STOP, e vaccinat de doua ori.
Bărbatul zice:
– Am făcut două doze, vreau a treia, dar am spus asta la început.
Medicul îi spune că nu se pot administra trei doze, nu acum. Va fi clarificată a treia doză în perioada următoare, dar acum nu este posibil.
Pacientul insistă:
– Pot să aștept, în caz că vă rămân doze.
Medicul insistă și el:
-Nu e vorba că nu avem doze, dar nu se poate. Într-un final pleacă nervos să încerce în alta parte. Nu era convins că nu se poate.
Azi, în schema de vaccinare sunt permise maxim doua doze, dacă vaccinul este construit pe dozaj dublu, sau o singură doză dacă este vorba despre Johnson. Și, potrivit reglementărilor, nu se pot amesteca dozele de la producători diferiți.
Ce va fi în viitor, vom vedea. Florin Moroșanu, membru al echipei Drive Through Cluj-Napoca.”