Valeriu Gheorghita: Anunt despre Fertilitate dupa Vaccinare

Valeriu Gheorghita a explicat o situatie foarte importanta care necesita o clarificare foarte serioasa si oficiala, el vorbind despre fertilitatea celor care au fost vaccinati si spunand ca nu exista studii care sa confirme ca ea e influentata in mod negativ in vreun fel, ba din contra.

Valeriu Gheorghita spune ca fertilitatea barbatilor sau femeilor nu ar trebui sa fie afectata in vreun fel in urma vaccinarii, ceea ce ar trebui sa ii linisteasca pe unii dintre cei care au citit pe retelele de socializare informatiile despre acest subiect, care se pare ca nu sunt adevarate.

“De asemenea, o altă informaţie complet falsă, care circulă în spaţiul public, şi de aceea mi-am permis să o prezint aici, este legată de fertilitate şi se propagă ideea că vaccinarea COVID-19 afectează fertilitatea, atât la femei, cât şi la bărbaţi. Sunt date cât se poate de clare, în primul rând, ideea a plecat de la faptul că există o asemănare între structura proteinei spike şi o proteină, sincitina-1, care are rol în maturarea şi în dezvoltarea placentei, însă studiile au arătat că există asemănări foarte mici între aceste două proteine, încât probabilitatea să găsim o asemănare între proteina spike şi orice altă proteină este foarte mare, dacă ne-am uita la ele.

Mai mult decât atât, plecând de la această ipoteză, s-a vehiculat ideea că anticorpii anti-proteina spike ar reacționa încrucișat și cu această proteină, care are rol în maturarea placentei și că, evident, ar cauza aceste probleme de fertilitate. Lucrurile nu stau deloc așa.

În primul rând, sunt studii făcute la persoanele vaccinate și s-au determinat anticorpii antisincitină-1, în 15 cazuri – sunt studii pe număr mic de persoane și nu s-au identificat acești anticorpi și, mai mult decât atât, toate datele disponibile de la acest moment arată că după infecția naturală cu SARS-CoV-2, adică după COVID-19, nu sunt semnale că scade fertilitatea, pentru că aceiași anticorpi anti-proteină spike apar și după boala naturală.

Cu atât mai mult, sunt studii recent publicate care au arătat că după vaccinare nu se influențează fertilitatea masculină, practic s-au uitat la anumiți parametri din lichidul seminal și sunt nemodificați față de starea anterioară la un interval de circa două-trei săptămâni de la cea de a doua doză de vaccin.”