Raed Arafat: Cand vor mai fi Anuntate Relaxari in Romania

Raed Arafat, seful DSU, a anuntat astazi o noua runda de relaxari care se aplica in Romania incepand cu perioada imediat urmatoare, dar ele nu ar urma sa fie ultimele, iar asta pentru ca pe 1 august ar putea fi anuntate altele de catre autoritati.

Raed Arafat spune ca inainte de 1 august se va analiza situatia epidemiologica din tara pentru a se vedea daca vor putea fi aplicate noi masuri de relaxare in Romania si abia apoi se va anunta exact ce anume va mai reveni la normal.

“După cum v-am zis, la 1 august probabil că se va veni cu anumite recomandări noi sau măsuri noi, dar acest lucru nu-l anticipez; nu spunem nimic până nu vedem care este situația – și nu numai în România, și în zona din jur. Dar acestea sunt aspect, se va reveni asupra lor în următoarele două săptămâni.

Până în 1 august, da, pentru că așa au fost promisiunile: au fost pe 1 iulie, apoi 1 august. Şi pe 1 august cu siguranță vor fi din nou anumite aspecte stabilite, analizate și, bineînțeles, venit cu ele sub formă de modificare a hotărârii de guvern actuale, dacă va fi necesar.”