Mesajul lui Raed Arafat privind Varianta Delta si Romania

Raed Arafat are astazi un mesaj extrem de important pentru Romania in conditiile in care tulpina Delta se raspandeste cu rapiditate in Europa si genereaza probleme in multe tari, dar deocmadata la noi situatia este destul de linistita.

Raed Arafat spune ca totul se poate schimba din cauza calatoriilor pe care le tot fac romanii in ultima perioada, astfel ca pe final de luan iulie, inceput de luna august, nu e exclus sa vedem o crestere a numarului de cazuri noi inclusiv in Romania.

“Deci, la acest moment, varianta Delta este în creștere ca și preponderență, în toată lumea aproape, deci, nu numai în România. Deci, noi vedem să preponderența variantei Delta este în creștere aproape în toată Europa. Și vedem că, în unele zone, impactul este mai mare deja. La noi, din fericire, încă suntem într-o situație controlată și într-o situație foarte bună, la acest moment.

Dar, bineînțeles, prin mobilitatea și prin ieșirea din țară și mersul în alte țări unde varianta Delta este prezentă, este posibil să fie, în următoarea perioadă, din ce în ce mai mult creștere pe linia variantei Delta.”