Guvernul Romaniei: Alerta Inainte de Calatoriile in Grecia

Guvernul Romaniei Alerta Calatoriile Grecia

Guvernul Romaniei a emis o foarte importanta alerta pentru cei care vor sa calatoreasca in Grecia, iar asta pentru ca vorbim despre o problema care vizeaza formularele digitale pe care romanii trebuie sa le completeze, unii incercand sa directioneze oamenii spre website-uri malitioase.

Guvernul Romaniei spune ca exista deja website-uri care profita de neatentia si naivitatea oamenilor pentru a ii directiona spre aceste website-uri malitioase pentru a le fura datele personale, deci trebuie sa fiti extrem de atenti la ceea ce accesati.

“Cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar pentru intrarea în țară. Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe.
Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos.
Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii.”