Raed Rafat: Mesaj privind Nerespectarea Regulilor de Protectie in Interior

Raed Arafat Mesaj Nerespectarea Regulilor Protectie Interior

Raed Rafat a vorbit despre nerespectarea regulilor privind protectia impotriva infectarii cu Coronavirus in interiorul cladirilor, dar si despre amenzile pe care le pot primi localurile care in mod voit nu impun respectarea lor, asa cum cere legea.

Raed Rafat spune ca in final totul trebuie sa fie o responsabilitate sociala si ca oamenii trebuie sa se protejeze atat pe ei, cat si pe cei din jurul lor, ceea ce desigur ca nu se intampla intotdeauna, dupa cum am vazut deja in foarte multe cazuri pana in momentul de fata.

“Nu știu cuantumul, dar eu știu că e un cuantum mai mare care poate să fie dat la asta, deci nu e așa de mic. Dar, în final, dacă cineva o să-mi spună în continuare că nu îl interesează, că e amendă mică şi eu continui, atunci de fiecare dată o să primească amendă, până o să înţeleagă că acest lucru nu este corect.

În final, de ce nu înţelegem un lucru? Oamenii aceştia atentează la sănătatea noastră. Dacă ei permit să se încalce reguli şi în loc să respecte regula în interior, că acolo intră numai vaccinaţi, ei lasă să intre pe oricine, clar ne scad orice posibilitate de a limita răspândirea şi pun în pericol viaţa celor din interior.

Dar dacă cei din interior se gândesc că sunt tineri şi nu păţesc nimic, pun viaţa altora în pericol, a celor care nu sunt vaccinaţi, persoane vulnerabile, care intră în contact cu aceşti tineri mai târziu.

Deci, e un lucru foarte clar că respectarea acestor reguli trebuie să fie o responsabilitate civică din partea fiecăruia dintre noi, înainte să ne gândim cine vine să ne controleze şi cine vine să ne verifice. În rest, când nu respectăm regulile, atunci soluţia controlului este o soluţie care este normală în orice ţară.”