Romania: Ingrijorare din Cauza Variantei Delta a Coronavirus

Romania Ingrijorare Cauza Variantei Delta Coronavirus

Varianta Delta a Coronavirus inca genereaza ingrijorare mare in Romania, din pacate, iar asta pentru ca se detecteaza tot mai multe infectari in randul oamenilor, iar autoritatile ne prezinta si o problema chiar mai mare decat atat, din pacate.

Autoratile din Romania spun ca la cele 359 de cazuri de infectare cu varianta Delta secventiate pana acum s-au inregistrat 21 de decese, in timp ce in cazul variantei Alfa, la 1695 cazuri detectate s-au inregistrat 27 de decese, deci rata de deces pare sa fie mult mai mare la varianta noua.

“Eliminăm îngrijorările doar prin vaccinare!
‼️ Au fost confirmate 2.088 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 359 sunt cu varianta Delta.
Dintre cele 359 cazuri confirmate cu varianta Delta, 74 (20,6%) au fost vaccinate: 3 incomplet și 71 complet vaccinate (19,8% din total).
Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 17.2% în săptămâna 32.
Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecție a cazurilor de COVID-19 pentru secvențiere este vaccinarea, așa încât proporția de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situația din populația generală, ci dintr-un grup selectat.
Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!
Prin vaccinare împotriva COVID-19:
– se reduce riscul de infectare;
– se reduce riscul de transmitere a virusului;
– se reduce considerabil riscul de spitalizare;
– se reduce considerabil riscul de deces.”