Romania: Regulile Desfasurarii Scolii in Caz de Infectari in Clase

Ministerele Educatiei si Sanatatii au anuntat decizia in legatura cu desfasurarea orelor de curs in momentul in care unul dintre elevi este depsitat ca fiind infectat cu Coronavirus, conditiile de desfasurare a orelor fiind modificate.

In baza noilor reguli care ar putea fi impuse in Romania, in aceste situatii, elevii vaccinati vor putea merge la orele de curs de la scoala, in timp ce elevii nevaccinati urmeaza sa faca orele exclusiv online.

“În această situaţie, toți colegii lui vor trebui să fie testați. Regula la acest moment este: la apariția unei îmbolnăviri într-o clasă, intră toată clasa în online. Dacă toți colegii vor accepta să fie testați, atunci şcoala ar putea să continue cu prezență fizică – ar putea, subliniez, nu este o decizie încă – pentru elevii care sunt vaccinați, cei nevaccinați urmând a trece în sistem online. Este o variantă de lucru.

Referitor la orele de educație fizică, am agreat, la acest moment – decizia definitivă va fi luată, așa cum am spus, împreună cu doamna ministru, sub rezerva validării CNSU -, ca orele de educație fizică să se poată desfășura în spații închise, fără mască de protecție, până la rata de infectare de doi la mie; peste această rată, să se poată efectua afară, în spațiile libere sau, dacă nu se pot efectua, din motive meteo, spre exemplu, atunci și să fie înlocuite aceste activități sportive.

Ideea generală este că am agreat inoportunitatea obligativității măștii de protecție la orele de educație fizică și în alte situații; pentru învățământul special, spre exemplu, se renunță la obligativitatea purtării măştii de protecție, dar rămâne recomandare acolo unde este posibil.”