Auchan: Noua ALERTA Emisa pentru MILIOANE de Romani din Tara

Auchan invitatie

Auchan a emis o alerta extrem de importanta care vizeaza milioane de romani din toata tara, iar despre ea ar trebui sa stie atat clientii obisnuiti, cat si cei care cumpara in mod obisnuit produse din hypermarket-uri. Auchan ne atrage din nou atentia cu privire la faptul ca imaginea sa este folosita intr-o campanie de tip phishing, astfel ca oriunde vedeti ceea ce este prezentat mai jos, ar trebui sa stiti ca este doar o foarte mare pacaleala.

Auchan a publicat aceasta alerta pentru romanii din toata tara astfel incat ei sa afle despre problema extrem de serioasa care exista, si la care trebuie sa fim cu totii foarte atenti in aceasta perioada. Dupa cum puteti vedea mai jos, campania de phishing este gandita sub forma unui concurs online prin care cei care au creat-o se folosesc in mod nedrept de imaginae Auchan pentru a convinge oamenii sa isi cedeze datele personale fara sa tie de fapt ce fac.

Auchan: Noua ALERTA Emisa pentru MILIOANE de Romani din Tara

Auchan spune ca in aceasta perioada nu desfasoara vreun concurs de acest gen, astfel ca nu faceti altceva decat sa va oferiti datele unor oameni care nu va vor binele in vreun fel. Din pacate, cei de la Auchan nu au cum sa ii protejeze pe romanii din toata tara, impotriva acestui tip de probleme, iar asta pentru ca ele sunt facute prin intermediul unor website-uri de pe internet, si nu prin pagini de pe retelele de socializare, care pot fi blocate.

Auchan nu spune asta in mesajul de mai sus, insa majoritatea atacurilor de acest gen sunt distribuite in mod masiv prin retelele de socializare, sau chiar prin platformele de mesagerie existente. WhatsApp, Facebook, Telegram, Messenger, sunt doar cateva dintre mediile prin care atacurile de acest gen se distribuie, in marea majoritate a cazurilor la cererea celor care fac campaniile de phishing, iar Auchan ne atentioneaza in legatura cu asta.

Auchan a mai emis multe alerte de acest gen in trecut, insa e nevoie de tot mai multe pentru ca oamenii sa inteleaga cum sa se protejeze impotriva problemelor de acest gen.