Guvernul Romaniei: Varianta Delta este Dominanta, se Raspandeste Rapid

0

Guvernul Romaniei Varianta Delta Dominanta Raspandeste Rapid

Guvernul Romaniei ne arata astazi ca varianta Delta a Coronavirus continua sa se raspandeasca extrem de rapid in Romania, din pacate, numarul de cazuri noi confirmate in ultima saptamana avand prin secventiere confirmat faptul ca au la baza aceasta noua tulpina.

“Eliminăm îngrijorările doar prin vaccinare!
Au fost confirmate 2.913 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 1.157 sunt cu varianta Delta.
Având în vedere faptul că în săptămâna 35 a fost declarată transmitere comunitară susținută la nivel național a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate începând cu săptămâna 36 se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepția situațiilor în care se detectează alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente).
Din săptămâna 36 varianta Alpha nu mai reprezintă VOC.
Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 39,7% în săptămâna 36.
Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecție a cazurilor de COVID-19 pentru secvențiere este vaccinarea, așa încât proporția de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situația din populația generală, ci dintr-un grup selectat.
Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!
Prin vaccinare împotriva COVID-19:
– se reduce riscul de infectare;
– se reduce riscul de transmitere a virusului;
– se reduce considerabil riscul de spitalizare;
– se reduce considerabil riscul de deces.
Date cumulate – inclusiv săptămâna 36 (06/09/2021-12/09/2021).
*Document elaborat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.”