Romania: Explozia Alarmata de Infectari si Noile Restrictii

Romania Explozia Alarmata Infectari Noile Restrictii

Romania se confrunta cu o explozie alarmata de infectari in plin val 4 de Coronavirus, numarul cazurilor noi raportate zilnic saptamana acasta fiind aproximativ dublu fata de cel al zilelor din saptamana anterioara, iar asta aduce noi restrictii pentru toata lumea.

Romania are anuntate acum de catre specialisti estimari si mai alarmante cu privire la numarul de noi cazuri zilnice de Coronavirus, unii asteptandu-se sa depasim 10.000 de infectari zilnic in septembrie si 20.000 in octombrie, ceva complet plauzibil daca actuala rata de crestere se va mentine.

Romania este obligata sa reimpuna restrictiile care au disparut in primavara, dar separat de ele au venit cele care sunt impuse mai peste tot in Europa, ele avand legatura cu noul certificat COVID care va fi folosit in zonele cu incidente de peste 3/1000 de locuitori pentru a mentine economia deschisa.

Romania are aproximativ o treime din cetatenii eligibili pentru vaccinare deja vaccinati, insa cifra e prea mica pentru a tine sub control numarul de infectari din valul 4, el fiind deja cel mai agresiv de pana acum, iar asteptarile sunt ca situatia sa devina mult mai rea.

Romania Explozia Alarmata Infectari Noile Restrictii tabel

Romania se lupta sa convinga oamenii sa se vaccineze, dar e greu de spus cat succes ar putea avea asemenea masuri, cert fiind faptul ca restrictiile de acum ar putea deveni si mai dure pe masura ce ratele de incidenta vor depasi 6/1000 de locuitori in foarte multe zone din tara.