Romania: Evolutia Grava in Valul 4 si Restrictiile Reimpuse

Romania Evolutia Grava Valul 4 Restrictiile Reimpuse

Romania continua sa treac aprintr-o situatie foarte grava in valul 4 al pandemiei de Coronavirus, numarul de cazuri noi crescand alarmant de la o zi la alta, iar acest lucru a adus reimpunerea restrictiilor intr-un numar foarte mare de localitati din toata tara.

Romania a inregistrat saptamana trecuta un numar de 49 de localitati in care erau impuse restrictii din cauza faptului ca ratele de incidenta au depasit 3/1000 de locuitori, insa saptamana aceasta numarul nu doar ca s-a dublat, ci a crescut chiar mai mult.

Romania are in momentul de fata 119 localitati care au restrictii impuse deoarece ratele de incidenta depasesc 3/1000 de locuitori, cei de la INSP vorbind despre o situatie tot mai grava in tara noastra pe masura ce varianta Delta se raspandeste tot mai rapid prin tara.

Romania inregistreaza deasemenea o medie nationala de 1.58 cazuri la 1000 de locuitori, cu 50% mai mare decat acum o saptamana, iar daca trend-ul continua, weekend-ul viitor ne vom apropia de o medie nationala de 2.5 cazuri la 1000 de locuitori, din pacate.

Romania Evolutia Grava Valul 4 Restrictiile Reimpuse incidente

Romania ar putea avea deasemenea peste 200 de localitati cu rate de incidenta de peste 3/1000 de locuitori, iar desigur ca toate cele in care acum s-a atins acest prag se vor indrepta spre rate de incidenta de 6/1000 de locuitori, cele de la care se poate decide si impunerea carantinei regionale.