Guvernul Romaniei: AVERTIZAREA foarte Importanta pentru Romani

Guvernul Romaniei AVERTIZAREA foarte Importanta pentru Romani

Guvernul Romaniei a emis o foarte importanta avertizare care ii vizeaza pe romanii din toata tara, iar asta deoarece aduce in discutie o problema serioasa legata de noi atacuri de tip phishing care se folosesc de imaginea celebrului magazin online eMAG pentru a-i pacali pe clienti.

Guvernul Romaniei prezinta prin agentia guvernamentala CERT-RO modul in care atacatorii se folosesc de imaginea binecunoscutului magazin online din Romania pentru a-i pacali pe oameni sa isi cedeze datele personale, si puteti observa cat de usor isi pot ceda unii oameni informatiile fara sa stie la ce vor fi folosite.

“Evitați accesarea de link-uri și furnizarea de date personale, financiare sau de autentificare, din concursurile sau promoțiile primite din sau întâlnite în mediul online! Mai jos aveți un exemplu de tentativă de fraudă adresată clienților eMAG.
Verificați mereu existența unor astfel de inițiative promoționale pe canalele oficiale ale companiilor vizate și fiți atenți la denumirea site-ului pe care sunteți direcționat.
Atacatorii se folosesc de multe ori de identitatea vizuală a unor branduri cu reputație pentru a crea pagini de #phishing, găzduite de obicei pe site-uri compromise sau pe unele lansate recent chiar de infractori, cu scopul de a culege date importante de la utilizatorii care pot cădea în capcană.”