Romania: Situatia Ingrijoratoare care Extinde Restrictiile

Romania Situatia Ingrijoratoare Extinde Restrictiile

Romania trece printr-o situatie foarte complicata in plin val 4 de infectari cu Coronavirus, iar asta pentru ca numarul de cazuri noi aproape ca se dubleaza de la o saptamana la alta, totul in conditiile in care exista peste 30% din populatie vaccinata deja, iar teoretic aproape 50% ar fi imunitatea tarii incluzand persoanele trecute prin boala.

Romania traverseaza, cu toate acestea, o situatie pandemica extrem de proasta, ieri ajungandu-se la peste 7000 de cazuri noi pe zi, si pana la final de saptamana e posibil sa ne apropiem de 10.000 de noi cazuri zilnice, o cifra pe care nu am mai atins-o din iarna anului trecut, cand s-au stabilit recorduri.

Romania are deja trei judete si capitala care au depasit ratele de incidenta de 3/1000 de locuitori si se indreapta spre 6/1000 de locuitori, insa sute de alte localitati din tara sunt in exact aceeasi situatie in momentul de fata si au restrictii impuse, dar numarul infectarilor continua sa creasca, din pacate.

Romania a anuntat si inceperea vaccinarii cu cea de-a treia doza pentru romanii care sunt dornici sa aiba imunitatea sporita de inca o doza de vaccin, astfel ca probabil unii dintre cei care au fost vaccinati initial vor putea face acest lucru in continuare in perioada urmatoare in tara noastra.

Romania Situatia Ingrijoratoare Extinde Restrictiile tabel

Romania, dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, mai are multe alte judete in care situatia epidemiologica este una extrem de serioasa si in care s-ar putea depasi bariera de incidenta de 3/1000 de locuitori in urmatoarele zile, deci e de asteptat sa fie anuntate si acolo alte restrictii.