Guvernul Romaniei: De Maine Incepe Administrarea Dozei 3 de Vaccin

Guvernul Romaniei De Maine Incepe Administrarea Dozei 3 de Vaccin

Guvernul Romaniei a anuntat in mod oficial faptul ca de maine incepe administrarea celei de-a treia doze de vaccin impotriva Coronavirus si in Romania, astfel ca oricine este interesat se poate programa pentru a o face, sau poate merge in oricare dintre centre.

“În câteva ore te poți prezenta în centrele de vaccinare din toată țara pentru administrarea rapelului (doza 3).
Sunt active în acest moment 635 centre cu 914 fluxuri de vaccinare. Chiar dacă unele centre au avut activitatea sistată, cele mai multe au revenit la programul obișnuit, iar altele se vor redeschide treptat, în funcție de solicitările din fiecare zonă.
51 de centre și-au reluat deja activitatea;
187 de centre au revenit la programul obișnuit de lucru.
Se pot vaccina TOATE persoanele care au cel puțin 6 luni de la rapelul făcut cu Pfizer/BioNTech, Moderna sau Oxford/AstraZeneca. Vaccinurile folosite în această etapă sunt doar cele pe bază de ARN mesager (Pfizer/BioNTech și Moderna), chiar și pentru cei care au făcut schema completă cu Oxford/AstraZeneca.
Recomandarea specialiștilor noștri este ca această doză să fie făcută cu PRIORITATE de:
persoanele din categoriile vulnerabile (persoane peste 65 de ani, cei cu boli cronice);
medici, asistente și ceilalți angajați din spitale;
profesori și angajații sistemului de învățământ.
Ne dorim ca persoanele cu probleme de sănătate să fie protejate, iar sistemul medical și sistemul de învățământ să funcționeze la parametri normali.
Nu trebuie să faci nimic deosebit, ci doar să te prezinți în cel mai apropiat centru de casa ta! Să știi că față de acum 6 luni avem mult mai multe centre deschise.”