Android: Decizia foarte IMPORTANTA a Google Luata in Europa

Android aparare

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile din intreaga lume, iar milioane peste milioane de oameni se bazeaza pe el pentru a-si desfasura viata de zi cu zi, popularitatea sa fiind in continua crestere. In ciuda faptului ca Google a facut cel mai popular sistem de operare pentru telefoane mobile din intreaga lume, compania americana a fost amendata cu suma de 5 miliarde de dolari de catre Comisia Europeana pentru abuz de pozitie dominanta.

Android a fost in centrul unei investigatii facute de catre Comisia Europeana in urma plangerilor unor companii, iar autoritatile au ajuns la concluzia ca Google ar fi abuzat de pozitia sa dominanta pe piata si a aplicat amenda de 5 miliarde de dolari. Google spune acum ca de fapt nu abuzeaza de pozitia sa si nu inhiba concurenta, ci de fapt genereaza concurenta impotriva celor de la Apple, compania care are al doilea cel mai popular sistem de operare din lume.

Android: Decizia foarte IMPORTANTA a Google Luata in Europa

Android creeaza mai multe optiuni pentru oameni, nu mai putine, conform celor de la Google, iar realitatea este ca sistemul de operare a fortat Apple sa le ofere clientilor sai mult mai multe, dar a generat inclusiv mai multa concurenta in domeniul telefoanelor mobile. Cei de la Google intentioneaza sa dovedeasca in instantele europene faptul ca ofera prin Android mai multe optiuni pentru folosirea telefoanelor, nu mai putine, iar asa ar putea scapa de amenda.

“Android a creat mai multe opțiuni pentru toată lumea, nu mai puțin. Acest caz nu este susținut de fapte sau de lege.”

Android nu a avut de suferit de pe urma modificarilor pe care Comisia Europeana le-a impus ca parte a amenzii pe care a aplicat-o companiei americane, dar Google incearca totusi sa demonstreze ca nu a gresit. Android continua sa se schimbe pentru ca este un sistem de operare foarte versatil si Google incearca sa le ofere mai multor oameni posibilitatea de a folosi un telefon mobil inteligent care sa se plieze pe nevoile pe care le au.

Android ramane totusi in centrul atentiei deoarece fiind atat de mare si de folosit, mereu exista cate ceva de care cineva sa se planga, dar Google pare hotarata sa lupte pentru a-l proteja si a-si proteja reputatia.