Netflix: Decizia care a ENERVAT Milioane de Oameni din Lume

Netflix restrictie

Netflix este cea mai mare platforma de streaming video la cerere din toata lumea, serviciile sale fiind oferite pentru peste 200 de milioane de persoane in momentul de fata, iar cifra abonatilor este in plina crestere. Cei de la Netflix ofera filmele, serialele, documentarele, pe care le au in mod segmentat pentru fiecare tara in care exista abonati, deci in unele sunt disponibile anumite titluri, in timp ce in altele sunt disponibile altele, iar asta a nemultumit multa lume.

Netflix a oferit diverse explicatii pentru decizia de a imparti continutul in acest mod, insa decizia a dat nastere unor servicii speciale care le-au permis oamenilor sa vada si continut din tari la care in mod normal nu ar avea acces. Stiti cu totii despre VPN-urile care permit accesarea continutului Netflix din diverse tari, aceste servicii devenind tot mai variate si mai folosite in intreaga lume din cauza paltformelor de streaming, insa americanii au cam inceput sa le blocheze.

Netflix: Decizia care a ENERVAT Milioane de Oameni din Lume

Netflix restrictie VPN

Netflix a devenit tot mai agresiva cu serviciile de tip VPN care permit accesarea continutului sau din diverse zone de pe glob, incercand sa blocheze orice fel de utilizare a acestora, mai ales daca e facuta in timp ce redam continut. Netflix incepe sa mearga si mai departe de atat, astfel ca unii oameni au inceput sa se planga de faptul ca anumite servicii VPN nici nu mai ofera acces la continut diferit in functie de tara, accesarea contului afisand doar continutul tarii din care s-au facut cele mai multe accesari.

Netflix incepe deasemenea sa blocheze inclusiv adrese IP rezidentiale ca parte a luptei impotriva serviciilor VPN, ceea ce a generat si mai mari batai de cap pentru abonatii noi, sau cei vechi, care nici macar nu foloseau VPN-uri. Netflix e foarte hotarata sa restrictioneze accesul la continutul sau in functie de geolocalizare, chiar si cand e folosit un serviciu de tip VPN, asa ca trebuie foarte multa atentie la ceea ce doriti sa urmariti in platforma.

Netflix nu va renunta prea curand la aceasta strategie de a forta oamenii sa renunte la VPN-uri pentru a vedea continutul din cadrul platformei, dar asa limitat cum vrea compania.