Planeta Jupiter: Descoperirea ISTORICA, Cercetatorii Uluiti

Planeta Jupiter expansiune

Planeta Jupiter are in continuare parte de descoperiri istorice realizate de catre oamenii de stiinta pentru intreaga omenire, iar ele sunt unele care deocamdata nu au vreo explicatie si care surprind serios. Mai exact, pe fondul descoperirii recente, despre care v-am vorbit, care dezvaluia ca viteza vanturilor din marea furtuna de pe planeta Jupiter se schimba, oamenii de stiinta spun si ca forma ochiului central al acesteia se modifica deasemenea.

Planeta Jupiter inregistreaza cresteri ale vitezei vanturilor din furtuna in anumite zone ale acesteia, dar si descresteri ale vitezei in altele, oamenii de stiinta ramanand serios surprinsi de ceea ce au observat acolo. Diferentele sunt mici si au putut fi observate doar pentru ca exista date de monitorizare care se intind pe mai bine de 11 ani de zile, insa chiar si asa, ei observa si ca forma ochiului furtunii incepe sa se modifice odata cu viteza vanturilor.

Planeta Jupiter: Descoperirea ISTORICA, Cercetatorii Uluiti

Planeta Jupiter este intr-o constanta interactiune cu diverse obiecte din sistemul solar, iar ceea ce vad oamenii de stiinta acum este o modificare in latime pentru ochiul furtunii, dar desigur ca nu pot explica fenomenul. Nu e vreo surpriza ca oamenii de stiinta sa vada pe planeta Jupiter ceva ce nu pot explica, iar asta pentru ca de-a lungul anilor au observat numeroase schimbari in cadrul planetei pentru care nu au putut oferi vreo explicatie clara.

“Nimeni nu prezisese ce se întâmpla de fapt. Când am găsit ceea ce am făcut, ne-am străduit să explicăm. Când ne-am uitat la reducerea GRS, ne-am așteptat oarecum să vedem creșterea vânturilor, conservând impulsul unghiular, ca o patinatoare care își trage brațele. Dar nu asta am măsurat. Ceea ce vedem acum este că atât întinderea, cât și învârtirea se întâmplă mai repede, deși nu putem spune încă cât de continuă este oricare dintre tendințe sau dacă aceasta face parte din GRS în cele din urmă dispare.”

Planeta Jupiter este cea mai mare din sistemul solar si are deasemenea foarte multe mistere, oamenii de stiinta incercand sa explice cat mai multe dintre ele cu instrumentele pe care le au la dispozitie. Aceste instrumente nu sunt totusi cele mai performante, astfel ca explicarea unora dintre schimbarile care sunt vizibile este extrem de dificila, dar sonda spatiala Juno ar putea fi de mai mare ajutor in viitor in acest proces foarte complex.

Planeta Jupiter ramane in atentia oamenilor de stiinta pentru ca inca mai exista foarte multe descoperiri care trebuie explicate, dar si mai multe care vor fi facute in viitorul nu foarte indepartat.