DNSC: Ce Trebuie sa Faci daca Esti Victima unui Atac Cibernetic

DNSC Ce Trebuie Faci Esti Victima Atac Cibernetic

DNSC explica mai jos pasii pe care ar trebui sa ii faca o persoana in momentul in care devine victima unui atac cibernetic, iar asta pentru ca nu toata lumea stie cum ar trebui sa se comporte in aceste situatii pentru a nu isi recupera datele, si a nu risca sa piarda altele, sau bani.

“Numărul consumatorilor care profită de posibilitățile oferite de cumpărăturile online crește pe zi ce trece. Cumpărătorii trebuie să fie însă prudenți în permanență, deoarece escrocii online încearcă să găsească noi și noi modalități de a fura date de card sau date bancare!

Autorii practicilor de scam utilizează site-uri false, se prezintă ca vânzători pe site-uri de licitații sau trimit e-mailuri frauduloase (phishing) în care susțin că desfășoară activități pe site-uri de plată sau de vânzare cu amănuntul bine cunoscute.

În cazul compromiterii contului dumneavoastră bancar sau dacă observați o activitate neobișnuită în contul corespunzător cardului dumneavoastră, iată câteva măsuri pe care le puteți lua.”