Planeta Mercur: Imaginile UIMITOARE Publicate pentru Omenire

Planeta Mercur cratere

Planeta Mercur intra iar in centrul atentiei tuturor oamenilor dupa ce o serie de noi imagini uimitoare au fost publicate de catre oamenii de stiinta dupa ce prima survolare a planetei a fost facuta de catre sonda spatiala BepiColombo. V-am prezentat saptamana trecuta un prim clip video in care planeta Mercur era prezentata de catre agentiile spatiale JAXA si ESA in baza primului survol, iar acum vedem noi imagini care ne prezinta noi regiuni ale planetei.

Planeta Mercur nu a mai fost vizitata de foarte multa vreme de catre vreo nava spatiala trimisa de pe Pamant, astfel ca imaginile acestea vin la o distanta foarte mare de la ultimele observatii apropiate. In acest prim survol facut pentru planeta Mercur, camerele sondei spatiale au reusit sa surprinda o parte din emisfera sudica, impreuna cu un rasarit care a avut loc asupra uneia dintre zonele respective, ceea ce nu a mai fost vazut de foarte multa vreme.

Planeta Mercur: Imaginile UIMITOARE Publicate pentru Omenire

Planeta Mercur cratere
FOTO cu Astrolabe Rupes de la ESA/BepiColombo/MTM, CC BY-SA 3.0 IGO.

Planeta Mercur a inregistrat imagini din aceasta zona curbata care are o dimensiune de 250 de kilometri, acolo o parte din suprafata fiind ridicata de catre crusta subterana dupa ce planeta a inceput sa se contracte. Unele dintre zonele de relief care sunt vizibile pe planeta Mercur sunt foarte similare cu cele de pe luna, iar oamenii de stiinta vor sa afle mai multe in legatura cu ele pentru a putea compara mai clar ceea ce se intampla pe cele doua obiecte cosmice.

Planeta Mercur a avut deasemenea inregistrate imagini ale craterului Hayden, care are un diametru de 251 de kilometri, insa si cu Pampu Facula, oamenii de stiinta reusind sa observe imagini noi cu ambele zone. Separat de acestea, sonda spatiala BepiColombo a transmis imagini cu diverse alte zone de pe planeta Mercur, iar totul ca parte a survolului care a avut menirea de a le arata daca exista schimbari importante pe planeta.

Planeta Mercur cratere suprafata
FOTO cu multiple cratere de pe planeta Mercur de la ESA/JAXA.

Planeta Mercur va continua sa fie survolata de catre sonda spatiala BepiColombo, care in viitorul nu foarte indepartat va intra in orbita in jurul planetei pentru a o putea monitoriza indeaproape.