ING Bank: Anunt OFICIAL de AVERTIZARE pentru Toti Clientii

ING Bank iscusit

ING Bank transmite un extrem de important mesaj de avertizare pentru toti clientii sai din toata Romania, iar asta pentru ca vorbim despre o perioada in care foarte multi dintre ei sunt tinte ale unor campanii de phishing. Cei de la ING Bank au tot emis in ultima perioada diverse avertismente de acest gen pentru clientii din toata Romania, iar asta pentru ca se trimit cantitati mari de email-uri, mesaje pe retele de socializare, etc, in cadrul acestor campanii de phishing.

ING Bank vine acum o avertizare care nu are legatura directa cu atacurile de tip phishing, dar care face parte tot din categoria preventiei pentru a nu deveni o victima a celor care sunt rau intentionati. Acum cei de la ING Bank le recomanda romanilor sa fie extrem de atenti si sa nu acceseze aplicatiile sale, sau platformele de internet banking, decat daca stiu de unde au fost descarcate si decat daca o fac in mod manual prin browserul pe care-l folosesc.

ING Bank: Anunt OFICIAL de AVERTIZARE pentru Toti Clientii

ING Bank le recomanda clientilor in primul rand sa instaleze aplicatiile Home’Bank exclusiv din App Store si Google Play Store, iar asta pentru ca acolo se afla in mod sigur aplicatii care nu au fost compromise in vreun fel. Exista foarte multe magazine terte de aplicatii pentru Android, si chiar iPhone, prin care sunt distribuite versiuni malitioase ale aplicatiilor bancare, astfel ca trebuie sa fim extrem de atenti de unde anume descarcam titlurile

ING Bank spune deasemenea ca nu trebuie sa accesam link-uri catre platformele sale de internet banking din email-uri, mesaje SMS, sau link-uri primtie pe retele de socializare, sau platforme de mesagerie. Aceasta recomandare vine din cauza faptului ca link-urile de acest gen pot fi facute intr-un asemenea mod incat sa para ca ne directioneaza spre website-ul real al bancii, dar in realitate ne directioneaza catre unul malitios din care datele noastre pot fi furate.

ING Bank nu e singura banca de la care vin recomandari de acest gen, iar asta pentru ca exista multe atacuri de tip phishing in plina desfasurare in momentul de fata, iar multi romani pot deveni rapid victime.