DACIA Duster: Anuntul ULUITOR pentru Singurul SUV Romanesc

DACIA Duster milioane

DACIA Duster ramane singurul SUV romanesc de pe piata globala, masina care este produsa de catre DACIA in uzinele din Romania, dar si din alte zone de pe Pamant, s-a bucurat de un succes enorm. Conform presei franceze, DACIA Duster s-a vandut pana in momentul de fata in nu mai putin de 2 milioane de exemplare in toata lumea, o cifra uluitoare pentru o masina care este produsa de catre o companie romaneasca, desi e detinuta de un grup francez.

DACIA Duster s-a vandut in peste 2 milioane de exemplare in toate versiunile care au fost lansate pana acum, iar asta in conditiile in care de peste 10 ani este vanduta generatia actuala, cu usoare modificari. In ciuda faptului ca pandemia de Coronavirus a lovit serios in piata auto in ultimul an, DACIA Duster a ramas o masina cautata de multa lume, iar succesul sau a ajutat DACIA sa vanda peste 2 milioane de exemplare pana in momentul de fata, iar succesul e departe de final.

DACIA Duster: Anuntul ULUITOR pentru Singurul SUV Romanesc

DACIA Duster este vanduta in 44 de tari de pe glob, ceea ce face realizarea si mai impresionanta pentru ca distributia nu acopera oficial decat mai putin de un sfert din numarul total de tari de pe glob. Chiar si asa, DACIA Duster a reusit sa atraga interesul oamenilor din tarile in care este disponibil, iar asta intr-un procent foarte mare, versiunea facelift din 2021 fiind deasemenea inconjurata de succes, iar asta inainte ca Duster 3 sa isi faca in omd oficial aparitia.

DACIA Duster s-a schimbat mult de-a lungul timpului, insa marile schimbari vor veni in 2024, cand vom vedea in sfarsit modele hibride, renuntarea la diesel, dar si dotari care pareau imposibile pana recent. Dupa aceea in anii 2030 vom vedea alte modificari majore pentru DACIA Duster, inclusiv o versiune 100% electrica, iar asta deoarece Comisia Europeana obliga producatorii de automobile sa isi schimbe strategiile privind protejarea planetei.

DACIA Duster este un SUV care va avea succes atat timp cat va fi suficient de ieftin pentru ceea ce ofera, astfel ca e normal sa existe si asteptari mari de la viitoarele modele pregatite.