Planeta Venus: INCREDIBILA Dezvaluire, Cercetatorii Confuzi

Planeta Venus confuzie

Planeta Venus este din nou in mod surprinzator in centrul atentiei intregii omeniri, iar asta pentru ca oamenii de stiinta au facut o noua descoperire care genereaza foarte multe semne de intrebare. Conform unui studiu recent, se pare ca pe planeta Venus nu ar fi putut exista oceane vreodata, iar asta ar sugerea faptul ca nici viata nu s-ar fi putut forma acolo, in ciuda faptului ca numeroase teorii de pana acum au spus ca in atmosfera sa ar putea exista forme de viata.

Planeta Venus a fost chiar recent prezentata ca avand pentru miliarde de ani o clima foarte similara cu cea a Pamantului, deci ar fi putut exista viata din abundenta pe suprafata sa, insa realitatea ar fi alta. Studiile de pana acum au spus ca norii care ar fi existat in trecut in atmosfera planetei ar fi contribuit la existenta vietii prin sustinerea oceanelor lichide, insa un nou studiu spune ceva complet diferit care ar dezvalui faptul ca viata n-ar fi existat deloc acolo.

Planeta Venus: INCREDIBILA Dezvaluire, Cercetatorii Confuzi

Planeta Venus, in orbita sa in jurul soarelui, are ambele emisfere iluminate pentru diverse perioade de timp, fara a exista o parte permanent intunecata, iar asta a contribuit intr-o anumita masura la disparitia oceanelor. Separat de asta, norii care au existat in atmosfera de pe planeta Venus nu ar fi avut puterea de a respinge razele soarelui, ba din contra ar fi generat un efect de sera pe planeta pentru ca oceanele sa se evaporeze in totalitate, impreuna cu posibilele forme de viata.

“Pe planeta noastră, astfel de roci se formează prin procese metamorfice (în care mineralele se schimbă fără a se topi) care apar în prezența apei lichide. Dacă țesăturile se vor dovedi a fi bazaltice, ca fundul mării normal pe Pământ, nu ar fi fost nevoie de apă lichidă pentru a le genera, susținând în continuare ipoteza lui Turbet și a colegilor.”

Planeta Venus ar fi avut deci conditii neprielnice pentru existenta vietii pe suprafata sa, o descoperire care desigur ca va genera si mai multe controverse in randul oamenilor de stiinta. Aceasta noua opinie contrazice doua anterioare care au spus ca pe planeta Venus ar fi existat viata, dar si ca ar putea exista chiar acum, insa doar in atmosfera sa, nu si pe suprafata, deci lucrurile continua sa fie foarte confuze in ceea ce priveste evolutia sa.

Planeta Venus nu a fost explorata suficient de mult cu sonde spatiale care sa ramana in orbita sa pentru perioade lungi de timp, iar acestea sunt efectele lipsei de informatii importante cu privire la ea.