Android: Anuntul IMPORTANT Ce Vizeaza Milioane de Telefoane

Android premium

Android este cel mai folosit sistem de operare din intreaga lume, sute de milioane de persoane utilizandu-l in fiecare zi pentru a face de pe telefoane orice au nevoie, insa din pacate popularitatea aduce si probleme. Mai exact, un nou tip de malware foarte periculos a fost descoperit pentru Android de catre cercetatorii in securitate informatica, iar din cauza lui se pare ca miliooane de oameni din peste 70 de tari au foarte mari batai de cap in aceasta perioada.

Android este vizat de un malware care are denumirea GriftHorse, acesta fiind ascuns in peste 200 de aplicatii distribuite in diverse magazine de aplicatii, scopul sau fiind de a abona oamenii la servicii premium fara sa stie. Prin cererea de permisiuni pentru a face diverse lucru in telefoanele Android, acest malware ascuns in aplicatii, aparent, inofensive, abona mai apoi oamenii la servicii premium prin SMS, ascunzand notificarile si mesajele de ei pentru a nu sti ca le sunt furati banii.

Android: Anuntul IMPORTANT Ce Vizeaza Milioane de Telefoane

Android nu poate fi exploatat fara ca utilizatorii sa acorde permisiuni pentru aceste tipuri de malware, iar cum unele dintre aplicatii au fost gasite inclusiv in Google Play Store, e usor de inteles de ce problemele au afectat multa lume. Avand in vedere ca peste 10 milioane de persoane ar avea telefoanele infectate cu acest malware numit GriftHorse, expertii in securitate informatica sunt de parere ca hackerii care au exploatat telefoanele Android ar fi furat milioane peste milioane de dolari deja.

“Recent am descoperit o campanie agresivă de servicii mobile premium cu peste 10 milioane de victime la nivel global, iar suma totală furată ar putea ajunge până la sutele de milioane de euro. În timp ce escrocheriile tipice de servicii premium profită de tehnicile de phishing, această înșelătorie globală specifică s-a ascuns în spatele aplicațiilor Android rău intenționate care acționează ca troieni, permițându-i să profite de interacțiunile utilizatorilor pentru o răspândire și infecție sporită. Aceste aplicații Android rău intenționate par inofensive atunci când analizează descrierea magazinului și permisiunile solicitate, dar acest fals sentiment de încredere se schimbă atunci când utilizatorii sunt taxați lună de lună pentru serviciul premium la care sunt abonați fără știrea și consimțământul lor.”

Android permite protejarea oamenilor impotriva acestui tip de probleme, insa ei trebuie sa fie singuri atenti la ceea ce se intampla pentru a nu risca sa aiba banii furati fara sa isi dea seama unde ajung. Din pacate foarte putine persoane reusesc sa isi dea seama din timp despre ceea ce se intampla, asa ca multe ajung sa aiba banii furati de catre hackeri, deci trebuie sa fim extrem de atenti pentru a nu risca sa ajungem in aceste situatii.

Android este un sistem de operare care poate oferi multa siguranta pentru oameni, dar e nevoie si ca ei sa isi doreasca sa beneficieze de ea pentru a nu risca sa aiba banii si datele furati/e.