Ministrul Sanatatii: Anuntul Ingrijorator Privind Pandemia in Romania

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a dezvaluit faptul ca sfarsitul pandemiei de Coronavirus nu se intrevede in Romania in momentul de fata, si ca in perioada imediat urmatoare este foarte posibil sa ajungem la 20.000 de noi cazuri zilnice, sau poate chiar mai mult.

Ministrul Sanatatii spune ca nici macar nu s-a ajuns la varful valului 4 de infectari cu Coronavirus in Romania, deci nu se intrevede nici macar o plafonare in momentul de fata, asa ca situatia ramane in continuare una critica, din pacate pentru noi toti.

“Acest final al pandemiei astăzi încă nu se întrevede, nici măcar prognozat. Auzim tot felul de prognoze şi păreri. Sigur, ele sunt importante. Unele se adeveresc, altele nu se adeveresc, cum s-a făcut şi pe celelalte valuri. Încă nu suntem în vârful pandemiei.

Trebuie câteva zile bune în care să avem cam aceeaşi valoare, ca să putem spune că avem un fel de plafonare pe un anumit platou. Or, chiar dacă cifrele mai urcă, mai scad, cu o mie, cu două mii, încă nu e atât de semnificativ încât să spunem că suntem pe un platou.

Există această posibilitate să ajungem la peste 20.000 de cazuri. Este o posibilitate care, din păcate, nu trebuie exclusă.”