ALERTA pentru Android, Milioane de Oameni sunt Acum Vizati

ALERTA Android Milioane Oameni

Android este vizat de o noua alerta extrem de serioasa, sistemul de operare al celor de la Google fiind in centrul atentiei din cauza unei probleme foarte serioase despre care ar trebui sa stie foarte multa lume. Mai exact, o noua idee ingenioasa a hackerilor care dezvolta malware este folosita pentru a raspandi un malware pentru Android care este extrem de periculos, iar popularitatea unui serial al Netflix este folosita pentru a pacali oameni din toata lumea.

Squid Game este cel mai popular serial al Netflix in momentul de fata, peste 142 de milioane de conturi din platforma de streaming video la cerere urmarindu-l pana in momentul de fata. Numarul foarte mare de oameni care urmaresc Squid Game le-a dat hackerilor din spatele malware-ului Joker ideea de a il raspandi pe Android ascuns in mai multe aplicatii care sunt prezentate ca fiind create special pentru promovarea acestui serial extrem de popular acum.

ALERTA pentru Android, Milioane de Oameni sunt Acum Vizati

Aceste aplicatii pentru Android sunt distribuite in principal prin magazine terte de aplicatii in momentul de fata, insa exista unele si in Google Play Store, si inca nu se stie clar cate persoane sunt afectate din cauza lor. Nu se stie clar cate aplicatii cu malware exista in Google Play Store in momentul de fata, dar expertii in securitate informatica spun ca utilizatorii Android trebuie sa fie extrem de atenti ce aplicatii despre Squid Game instaleaza in telefoanele lor.

“Cu un astfel de succes, utilizarea numelui seriei este o pretenție absolută. Și sunt mulți care doresc să-și personalizeze mobilul cu autocolante, avatare și imagini de fundal Squid Game. Aveți grijă, pentru că este curios că nu există o singură aplicație oficială Squid Game, ci există în jur de 200 de aplicații legate de serie doar în Google Play Store. Și unul dintre ei a fost „vânat” ca fiind fraudulos.”

Android este un sistem de operare sigur pana in momentul in care oamenii incep sa le acorde aplicatiilor permisiuni de care nu au in mod normal nevoie, acestea oferindu-i malware-ului control asupra telefoanelor. Aceste aplicatii cu malware care exploateaza interesul oamenilor pentru Squid Game sunt bazate pe fix acest lucru, oamenii oferindu-le acces neingradit la anumite functii ale telefoanelor, iar rezultatul final e furtul de informatii, bani, si nu doar atat.

Google incearca sa ii ajute pe utilizatorii Android sa stie cum sa se protejeze mai bine in fata acestor probleme, insa e nevoie si ca oamenii sa stie singuri cum sa faca acest lucru.