Declaratia lui Raed Arafat privind Extinderea Restrictiilor

Raed Arafat a vorbit despre posibila extindere a restrictiilor care au fost impuse incepand de astazi in Romania, dupa o scurta modificare printr-o noua hotarare de Guvern, insa ele se aplica pentru a se mai reduce din numarul de cazuri noi de Coronavirus din tara noastra.

Raed Arafat spune ca deocamdata autoritatile asteapta pentru a vedea in ce masura restrictiile actuale vor reduce efectiv numarul de cazuri noi de Coronavirus din tara noastra, iar abia apoi se va vedea daca exista intr-adevar o nevoie de extindere a lor.

“Nu, nu aș dori să speculez pe asta. Așteptăm să vedem cum evoluăm. Noi sperăm să reușim să controlăm situația, dar orice chestiune în viitor depinde de analiza care se face de mai multe persoane, de specialiști, să vedem cum evoluăm. La acest moment aceste măsuri sunt cele care sunt luate pentru următoarele 30 de zile și vedem cum evoluăm în aceste 30 de zile.

Nu vreau să speculez pe măsuri, la acest moment astea sunt măsurile care le avem. Peste vreo 10 -15 zile, o să începem să facem analize. Peste 21 de zile din nou, să vedem care este trendul și să vedem care e momentul potrivit ca să începem să ieșim din aceste măsuri, dar asta trebuie să meargă paralel și cu acțiunile de vaccinare care, din fericire, încep să se intensifice.