Telekom in Urma Orange, ce NU Ofera pentru Clientii Romani

Telekom Urma Orange

Telekom a ramas in Romania doar cu divizia de servicii mobile, cea de servicii fixe fiind vandute catre Orange, insa in ceea ce a ramas exista si unele lipsuri pentru milioanele de clienti existenti in momentul de fata. Mai exact, cei de la Telekom inca nu au ajuns Orange si Vodafone din urma in ceea ce priveste beneficiile pe care le ofer apentru clienti, astfel ca inca nu a integrat o tehnologie de viitor care devine tot mai populara in foarte multe tari din strainatate.

Telekom inca evita sa le ofere clientilor din Romania posibilitatea de a folosi tehnologia eSIM pentru telefoanele pe care le detin, una extrem de utila pentru cei care vor sa scape de clasicele cartele SIM. Tehnologia eSIM a fost lansata cu multi ani in urma si este integrata in mai toate telefoanele de top, dar si foarte multe de clasa medie, in Romania doar ORange si Vodafone avand suport integrat pentru ea, in timp ce Telekom si DIGI Mobil inca o ignora.

Telekom in Urma Orange, ce NU Ofera pentru Clientii Romani

Telekom le-ar putea usura foarte mult viata clientilor daca ar decide sa le ofere posibilitatea de a folosi tehnologia eSIM impreuna cu propriile telefoane, iar asta pentru ca i-ar scuti de folosirea unei cartele SIM clasice. eSIM, sau embedded SIM, ii permite unui telefon mobil sa se conecteze la reteaua de telefonie a unui operator fara o cartela fizica, iar Telekom ar putea oferi aceasta tehnologie pentru oamenii cu telefoane iPhone, Android, Huawei, si nu numai.

Telekom nu ofera suport pentru eSIM nici in momentul in care unii dintre producatorii de telefoane decid sa ofere posibilitatea de a beneficia de sistemul dual SIM chiar si exclusiv prin eSIM. Beneficiile pe care eSIM le aduce pentru telefoane sunt incontestabile, insa in cazul Telekom este nevoie de mai multa rabdare pentru ca totul sa fie oferit in mod oficial, iar asta pentru ca deocamdata nimeni nu stie cand anume ar putea fi integrata aceasta tehnologie.

Telekom va lansa cu siguranta eSIM pentru clienti, si cel mai probabil il va oferi gratuit, doar ca este nevoie de mai multa rabdare pentru ca totul sa fie disponibil pentru noi toti.