Planeta Saturn: INCREDIBILA Descoperire Anuntata Omenirii

Planeta Saturn influenta

Planeta Saturn are dezvaluita o incredibila descoperire de catre oamenii de stiinta, acestia reusind sa o dezvaluie pentru omenire dupa o perioada indelungata de observari care au vizat-o, dar si luna Titan. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca inclinarea pe care planeta Saturn o are in raport cu axa sa de rotatie ar putea fi influentata de catre luna Titan, aceasta din urma indepartandu-se de planeta cu o viteza de aproape 3 ori mai mare decat cea cu care luna se indeparteaza de Pamant.

Planeta Saturn are o inclinatie de 26.73 grade fata de axa sa de rotatie, iar luna Titan ar fi influentat-o cu forta sa gravitationala de-a lungul timpului, cel putin conform oamenilor de stiinta. Acestia spun ca o planeta atat de mare precum Saturn nu inregistreaza o inclinatie de acest gen fara o influenta externa masiva, iar daca pana acum s-a crezut ca Jupiter ar fi afectat-o, de fapt sursa ar putea fi alta.

Planeta Saturn: INCREDIBILA Descoperire Anuntata Omenirii

Planeta Saturn ar fi avut rotatia afectata de catre luna Titan intr-o perioada de aproximativ 1 miliard de ani, deci a fost nevoie de extrem de multe interactiuni intre cele doua corpuri cosmice pentru ca totul sa se intample. Noua teorie privind luna Titan o contrazice pe una mult mai veche care spunea ca Neptun ar fi la baza a ceea ce se intampla cu planeta Saturn, astfel ca oamenii de stiinta vin cu noi si noi teorii pentru a oferi explicatii incerte acum.

“Noua teorie sugerează că o migrare a lui Titan în trecutul recent (acum aproximativ 1 miliard de ani) este la fel de capabilă să explice înclinația pe care Saturn o are astăzi. Este posibil ca orbita lui Titan să fi rămas regulată de miliarde de ani, dar modelul lor arată că o rezonanță orbitală cu Saturn ar fi putut avea loc recent, schimbând simultan orbita lunii și forțând un Saturn aproape vertical să cadă în lateral.”

Planeta Saturn nu are cum sa fie explorata de catre oamenii de stiinta, insa misiuni programate catre luna Titan ar trebui sa ofere mai multe explicatii cu privire la ceea ce se intampla acolo. Chiar daca aceste misiuni vor avea loc abia peste cativa ani, omenirea va afla mult mai multe dintre secretele pe care le are planeta Saturn, dar si mai multe dintre secretele pe care luna Titan le are, asa ca mai avem de asteptat destul pana cand se va intampla asta.

Planeta Saturn ramane in centrul atentiei multumita acestor descoperiri, dar si planurilor privind misiunile viitoare, deci ne putem astepta la si mai multe surprize in viitorul nu foarte indepartat.