Raed Arafat: Mesajul pentru Horeca in Plin Val 4 de Infectari

0

Raed Arafat Mesajul Horeca Val 4 Infectari

Raed Arafat a vorbit despre dorintele Horeca in plin val 4 de infectari cauzate de catre Coronavirus, el spunand ca spre deosebire de alte valuri, in aceasta perioada nu s-a decis inchiderea restaurantelor, a hotelurilor, barurilor, cafenelelor, etc.

Raed Arafat spune ca valurile pandemice nu vor putea fi controlate vreodata daca nu sunt impuse reguli pentru restrangerea activitatilor in industria Horeca, insa dupa un an si jumatate de restrictii, e de asteptat ca oamenii sa fie nemultumiti, dar problema principala sta in lipsa vaccinarilor in procente mari.

“Nu putem combate pandemia şi când ajungem la faza în care suntem acuma pe dorinţele industriei HoReCa – îmi pare rău! Deci industria HoReCa, la fiecare val, a avut supărări şi nu era mulţumită şi am înţeles cu toţii, a înţeles şi Guvernul, a înţeles toată lumea.

La acest moment, industria HoReCa funcţionează mai departe, nu s-au închis restaurantele, nu s-au închis cafenelele, nu s-au închis hotelurile, dar s-au pus nişte reguli. Industria HoReCa trebuie să înţeleagă că, dacă acest lucru nu se făcea în acest mod, în această fază se ajungea la închidere.

Dar nu s-au închis, s-au pus nişte reguli. Dacă industria HoReCa vrea să ne spună acuma că să lăsăm şi la 10 la mie situaţia ca ei să facă toate conferinţele şi cursurile şi business as usual, înseamnă că noi nu vom controla situaţia niciodată.

Aşa că trebuie şi ei să înţeleagă partea noastră care combatem această pandemie, şi combatem acest virus şi efectele lui. Am ajuns la o fază în care va trebui, la acest moment, controlată. Controlul s-a ales să nu se facă printr-un lockdown total, dar totuşi anumite măsuri trebuie să se implementeze.”