Anunt Ingrijorator de la Raed Arafat pentru Toata Romania

Anunt Ingrijorator Raed Arafat Toata Romania

Raed Arafat, seful DSU, transmite un anunt ingrijorator pentru toti romanii din toata tara, iar asta in conditiile in care Romania traverseaza un val 4 de infectari generate de Coronavirus care a adus aproape 20.000 de oameni in spitale si aproape 2000 la ATI.

Raed Arafat spune ca incep sa existe probleme cu tuburile de oxigen necesare pentru sectiile ATI, iar asta pentru ca nu exista suficiente disponibile in chiar toate spitalele, la Iasi aparand problemele probleme, si nu e exclus sa vedem altele similare in alte zone din tara.

“Există o criză pentru că sunt doar două firme mari care livrează oxigen în țară și una mai mică. Toate au avut probleme în livrarea de oxigen din cauza cererii mari. Încercăm să aducem butelii de oxigen pre-umplute, din afara României, dacă vom reuși. În același timp, încercăm să găsim soluții interne.

Una din soluții este folosirea oxigenului care se folosea până acum cinci ani fără nicio problemă, de o concentrație mai mică. În loc să fie 99%, este 93%. Este un oxigen care s-a folosit și se poate folosi. Și s-a dat circulară la toți să îl folosească dacă au probleme cu oxigenul. a declarat Raed Arafat la Antena 3.”