Samsung, Apple, Xiaomi: Anuntul care a Surprins Multa Lume

Samsung, Apple, Xiaomi concurenta

Samsung, Apple, Xiaomi sunt 3 dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din intreaga lume, companiile concurand pe diverse piete cu o varietate de modele de telefoane care se dovedesc a fi extrem de interesante pentru multi oameni, insa concurenta e tot mai mare.

Samsung ramane liderul pietei telefoanelor la nivel global, insa in Europa suprematia sa nu mai este la fel de greu de detronat, iar asta pentru ca Apple si Xiaomi au recuperat serios din diferenta care se inregistra in 2020 fata de compania sud coreeana.

Samsung avea in T3 2020 o cota de piata de 35% in Europa, insa in T3 2021 ea a scazut la 30%, in timp ce Xiaomi a crescut de la 15% la 23%, iar Apple de la 17% la 22%, cei de la OPPO reusind deasemenea sa isi dubleze cota de piata intr-un singur an, dar ramanand departe de americani.

Samsung a pierdut 16% din cota sa de piata, ea ajungand la Samsung, Xiaomi, OPPO, insa Huawei a pierdut deasemenea peste 94% din cota sa, la fel ca si Honor, multi alti producatori inregistrand deasemenea pierderi, iar o buna parte a mers la cei care ocupa locurile 2 – 5 in piata.

Samsung, Apple, Xiaomi concurenta europa

Samsung nu e cel mai mare pierzator, dar suprematia sa pe piata telefoanelor din Europa pare sa se clatine serios in 2021, iar cu seria iPhone 13, Apple ar putea sa o detroneze, dar numai daca va reusi sa acopere cererea de pe piata, ceea ce acum nu prea poate face.