Ministrul Educatiei: Anunt Privind Reinceperea Scolii din 8 Noiembrie

Ministrul Educatiei Anunt Reinceperea Scolii 8 Noiembrie

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a vorbit astazi despre decizia privind reinceperea scolii din 8 noiembrie, dupa 2 saptamani de vacanta forta de pandemia de Coronavirus, acesta afirmand ca aproape 70% dintre scolile din tara vor avea elevii prezenti in banci de maine.

Ministrul Educatiei spune ca 4.847 de unitati educationale din intreaga tara vor avea elevii prezenti la ore incepand de maine, cifra fiind una insemnata, dar importanta in contextul total al pandemiei cu un val 4 care a generat extrem de multe probleme pentru toata lumea.

Ministrul Educatiei afirma ca doar unitatile educationale de stat, sau private, care au un nivel de vaccinare de minim 60% in randul personalului didactiv vor putea reincepe orele in format fizic, in timp ce pentru restul se va continua scoala in format online.

Ministrul Educatiei spune ca scolile vor avea posibilitatea de a cere sa isi desfasoare activitatea online daca exista probleme cu personalul care este disponibil pentru desfasurarea orelor in format fizic, deci orice se poate schimba, mai ales daca numarul de cazuri noi va creste in perioada urmatoare.