YouTube: Butonul Dislike are Ascunse Cifrele de Public

YouTube a decis sa ascunda cifrele publice pentru butonul Dislike al clipurilor video existente in platforma sa, totul intr-o incercare a companiei de a proteja creatorii de continut impotriva hartuirii online, sau a “atacurilor cu dislike-uri”, ceea ce desigur ca se intampla de ani de zile in platforma.

YouTube a plasat sub clipurile video butoane pentru Like si Dislike, iar in baza lor oricine isi putea face o idee daca un clip video este apreciat, sau nu, de catre oameni, insa asa cum se intampla cand le oferi oamenilor ceva, unii vor sa foloseasca ce au la dispozitie pentru a face si rau.

YouTube probabil ca a primit plangeri din partea unor creatori de continut in legatura cu utilizarea butonului Dislike pentru atacuri indreptate impotriva lor, asa ca acum reactioneaza pe masura si intr-o incercare de a proteja oamenii, elimina butonul, in ciuda controversei pe care o va genera.

YouTube nu va elimina complet butonul Dislike, ci doar va ascunde numarul de dislike-uri pe care oamenii le-au dat, astfel ca doar creatorii de continut vor putea vedea cat de putin apreciat este un clip video publicat de catre ei, iar asta ar trebui, teoretic, sa opreasca atacurile.

“Ca parte a acestui experiment, spectatorii puteau să vadă și să folosească în continuare butonul Nu apreciez. Dar, deoarece numărul nu era vizibil pentru ei, am constatat că era mai puțin probabil să vizeze butonul de neapreciere al unui videoclip pentru a crește numărul.

Pe scurt, datele experimentului nostru au arătat o reducere a comportamentului de atac care nu le place1. De asemenea, am auzit direct de la creatorii mai mici și de la cei care au început că sunt vizați în mod nedrept de acest comportament – iar experimentul nostru a confirmat că acest lucru se întâmplă într-o proporție mai mare pe canalele mai mici.

Pe baza a ceea ce am învățat, facem ca numărul de neaprecieze să fie privat pe YouTube, dar butonul de neapreciat nu dispare. Această schimbare va începe treptat să fie implementată astăzi.”

YouTube are la baza o gandire buna, insa ramane de vazut daca persoanele care s-au folosit pana acum de butonul Dislike pentru a le hartui pe altele vor renunta chiar daca nu stiu numarul de dislike-uri, sau doar vor continua cu o forta mult mai mare.