Ministrul Educatiei: Ultima Ora, Decizia pentru Scoli in Valul 4

Ministrul Educatiei Ultima Ora Decizia Scoli Valul 4

Ministrul Educatiei a anuntat in cursul serii trecute o noua decizie neasteptata care este luata pentru scoli in plin val 4 de infectari generate de catre Coronavirus, iar acum vorbim despre faptul ca testarea folosind testele rapide ar putea fi facuta acasa si de catre parinti, daca acest lucru va fi aprobat.

Ministrul Educatiei spune ca a cerut explicatii de la Ministerul Sanatatii cu privire la efectuarea acestei proceduri acasa de catre parinti din moment ce nu exista personal medical suficient in scoli, iar profesorii nu prea sunt incantati de ideea de a ii testa singuri pe elevi in orele de clasa in zilele de luni si joi.

Ministerul Educației a solicitat precizări cu privire la următoarele aspecte. Dacă testele pe bază de salivă pot fi administrate la domiciliu sub supravegherea părinților/aparținătorilor legali. În cazul unui răspuns pozitiv, acest lucru ar fluidiza foarte mult procesul de screening, având în vedere faptul că fiecare părinte este responsabil pentru sănătatea propriului copil, sprijinind astfel și obiectivul principal – consolidarea prevenției. a declarat Ministerul Educatiei intr-un comunicat de presa publicat ieri.