Andrei Baciu: Tintele Privind Vaccinarea Impotriva Coronavirus in Romania

Andrei Baciu Tintele Privind Vaccinarea Impotriva Coronavirus in Romania

Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a avut ieri o intalnire cu Thierry Breton, Comisarul European pentru Piata Interna, iar in cadrul ei au fost discutate problemele care au impiedicat vaccinarea unui numar mai mare de romani pana in momentul de fata.

Andrei Baciu spune ca in urma discutiilor s-au reiterat tintele privind vaccinarea persoanelor eligibile si mobilizarea din centrele de vaccinare, dar realitatea este ca fara certificatul verde impus in mai multe locuri, si chiar verificat pentru activitati, campania de vaccinare nu va evolua spre bine.

“În această dimineață, am participat la întâlnirea cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţa Internă. Discuțiile au fost constructive și s-au axat, în principal, pe campania de vaccinare anti-covid19. Suntem aliați în această luptă, iar liderii europeni sunt alături de noi și ne sprijină în toate demersurile privind protejarea sănătății oamenilor.

Tocmai pentru că virusul nu cunoaște granițe, vom continua să lucram cu toți specialiștii Uniunii Europene și să aplicăm modelele de bune practici.

Țintele privind imunizarea persoanelor eligibile și mobilizarea din centrele de vaccinare rămân prioritățile noastre pentru perioada următoare. De asemenea, specialiștii noștri rămân în contact cu partenerii europeni pentru a găsi cele mai noi tratamente pentru pacienții infectați cu SARS-COV2.

Până în acest moment toate datele ne arată ca vaccinare a salvat milioane de vieți și această metodă este cea mai sigură pentru a preveni o formă severă a bolii.

Suntem în siguranță doar dacă luptăm împreună și avem încredere în știință și cercetare!”