OLX ii Invata pe Romani ce Inseamna Atacurile de Tip Phishing

OLX Invata Romani Inseamna Atacurile Tip Phishing

OLX, cel mai mare website cu anunturi de vanzare din Romania, a inceput o campanie a carui scop este de a ii informa pe romanii din toata tara cu privire la atacurile de tip phishing pentru a nu mai fi tintele celor care deruleaza aceste atacuri prin platforma sa.

“În 2021 au apărut o mulțime de provocări online fără procedent pentru fiecare dintre noi. Printre altele, autoritățile internaționale raportează un an record pentru atacurile cibernetice. Știai că se estimează că, până la finalul lui 2021, atacurile cibernetice vor provoca pagube de 6 triliarde de dolari la nivel mondial?

Vrem să te ajutăm să rămâi în siguranță și să nu devii o victimă a phishing-ului online, indiferent dacă folosești OLX sau orice altă platformă online.

Deci, ce este phishing-ul ?

E o metodă prin care consumatorii sunt păcăliți de un infractor cibernetic să îi dezvăluie informații confidențiale, de obicei datele cardului bancar. Victimele acestor fraudatori sunt surprinse într-un context care îi face să creadă că pot avea încredere în infractor, dar de fapt sunt înșelate și convinse să ofere date confidențiale.

De exemplu, atunci când un vânzător primește o ofertă de la un cumpărător care pretinde că îi va transfera imediat banii dacă acesta își introduce datele cardului.

Desigur, nu este adevărat, de vreme ce un card de credit sau de debit e folosit doar pentru a face plăți, nu pentru a primi bani. Infractorii cibernetici sunt plini de idei și reușesc foarte bine să pară inofensivi. Dar, cât timp conștientizezi pericolul, e ușor să îi eviți.

Vrei să câștigi puncte bonus în contul tău OLX ?

Participă la testul nostru și află dacă știi să recunoști și să previi un atac de phishing. Răspunde corect la toate întrebările și vei primi 5 puncte promoționale în contul tău.”