DNSC: Atentionare Privind o Campanie de Phishing cu Imaginea eMAG

DNSC Atentionare Privind o Campanie de Phishing cu Imaginea eMAG

DNSC a emis o noua atentionare foarte importanta astazi pentru romanii din toata tara, ea avand in centru o problema foarte serioasa, atacurile de tip phishing, explicatiile de mai jos avand in centru eMAG si felul in care imaginea sa este facuta intr-un atac de tip phishing.

“Păstrați-vă vigilența atunci când activați în mediul online și verificați de fiecare dată informația, înainte de a face o acțiune care v-ar putea aduce prejudicii!

Una dintre metodele folosite de atacatori pentru a populariza capcane de tip #phishing sau #scam online presupune folosirea unor conturi de social media care copiază imaginea unor branduri cunoscute.

Pe aceste pagini infractorii cibernetici publică posturi cu site-uri de phishing și oferte promoționale închipuite, precum această ‘oportunitate’ obține un aspirator performant pentru suma de 10 ron! Totodată, se folosesc de conturi false de utilizator pentru a insera comentarii la respectivul post, scopul fiind de a genera un sentiment de siguranță potențialei victime.

Totuși, semnele că este vorba despre o capcană sunt clare, începând cu prețul ridicol de mic, de aceea este important să verificați cu atenție informația, înainte de a face click:

Este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie (Take a lot today, nu eMAG).

Pagina este una nou creată, având sub 200 de urmăritori, ceea ce nu ar fi cazul pentru un magazin online de anvergura eMAG.

Link-ul din postare duce către un site care nu poate fi unul oficial, cu domeniul .info.

Textul postării este unul care nu respectă rigorile limbii române, semn că ar fi fost tradus automat din altă limbă.

Atacatorii introduc și componenta psihologică, demnă să atragă potențiala victimă de a da click cât mai repede și include în preview-ul link-ului mesajul că mai sunt disponibile un număr limitat de aparate.”